Timothy ” Tim ” Berners-Lee

Syntynyt 8.kesäkuuta.1995 (vanhemmat Conway Berners-Lee ja Mary Lee Woods) Lontoossa (Englanti) ja asuu tällä hetkellä Massachusettsissä. Timothy opiskeli Queensin lukiossa 1973-1976 ( ensimmäisen tietokoneensa vanhasta tv:stä ja Motorolan mikro- prosessorista Koulutusalaltaan fyysikko, mutta työskennellyt jo ennen WWW:n kehittämistä lähinnä tietotekniikan parissa. Berners-Lee on brittiläinen ohjelmistoinsinööri ja Massachusettsin teknillisen korkeakoulun (leinee maailman arvostetuin teknillinen korkea koulu) professori titteleiltään. Berners-Lee työskentelee nykyään Massachusetts Institute of Technologyn yhteydessä toimivan World Wide Web Consortiumin johtajana jo sen vuonna 1994 perustamisesta lähtien.

Vuonna 1989 Internet oli jo vakiinnuttanut asemansa akateemisessa maailmassa. Berners-Lee työskenteli tuolloin CERN-tutkimuslaitoksen informaatioteknologian osastolla. Hän tutki tiedonhallintaa organisaation sisällä ja maailman eri hiukkastutkimuslaitosten välillä. Berners-Leen läpimurto oli internetin ja hypertekstin yhdistäminen.

World Wide Web

World Wide Web tai WWW on Internet -verkossa toimiva hajautettu Hypertekstijärjestelmä. Hypertekstiä luetaanselaimella, joka hakee web-sivuiksi kutsuttuja dokumentteja web-palvelimilta ja esittää niitä käyttäjälle piirtämällä nenäytölle. Hyperteksti sisältää linkkejä toisiin dokumentteihin. Vuorovaikutus web-palvelimen kanssa informaatiota toiseen suuntaan lähettämällä on sekin mahdollista.

WWW:n kehitti yhdesssä Robert Cailliaun kanssa Timothy Berners-Lee vuonna 1990 työskennellessään CERNissä. Hän halusi kehittää järjestelmän, jolla voi linkittää sivulta toiselle.

2 tärkeintä saavutusta

15.kesäkuuta.2004 hän vastaanotti Suomessa Helsingissä miljoonan euron suuruisen Millenium –palkinnon ,jonka Tarja Halonen hänelle luovutti.

16.heinäkuuta.2004 kuningatar Elisabet II aateloi hänet myöntämällä hänelle Brittiläisen Imperiumin ritarikunnan komentajan arvon.berners_lee.jpg
Timothy Berners-Lee vastaan ottaa Millenium -palkintoa Hel-
singissä 15.kesäkuuta.2004